Over Iris Franken

 Iris Franken Grafisch Vormgever irisfranken.comIris Franken - Na vier jaar afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hier volgde ik met veel plezier de opleiding Mediavormgeven (Grafisch vormgeven). Inmiddels ben ik voor mijzelf gestart met een Grafisch bedrijfje genaamd '23th'. Voor de toekomst zie ik mezelf met 23th (als bijbaan) en nog een vaste baan van 40 uur. Tot die tijd 23th als fulltime.

 

Grafisch Lyceum Rotterdam
Bij de eerste stage van 6 maanden heb ik nieuwe, gezellige en inspirerende mensen leren kennen. Het was een webdesign bedrijf waar ik veel heb geleerd over webdesign uiteraard en systemen als bijvoorbeeld WordPress.

De tweede stage van 3,5 maand heb ik wederom veel leuke mensen ontmoet. Gezellig, sfeervol, duidelijk en ook wel  huiselijk. Ik voelde me er snel op mijn gemak en dit is ook iets wat zij op veel klanten kunnen projecteren. Onder andere om die reden vond ik niet alleen mijn collega's maar ook de instelling van het bedrijf inspirerend. Het werk dat ik hier moest doen was voor het merendeel gericht op grafisch. Ondanks dat dit een reclame- en communicatie bureau was heb ik hier ook basiskennis van HTML opgedaan.

Bij beide stages heb ik het onwijs naar mijn zin gehad!
In het vierde jaar heb ik 10 weken gewerkt aan mijn eindproject. Hiervoor heb ik er voor gekozen om een product te maken samen met de uitingen die daarbij horen. Omdat ik nieuwsgierig was in überhaupt het promoten en maken van een product heb ik besloten dat ik een beauty product zou gaan maken. Bodylotion, genaamd Intense.

Na de bodylotion en alle uitingen van dien te hebben gemaakt heb ik de drie-daagse expo bijgewoond op het Grafisch Lyceum.
Op de dag na de expositie kreeg ik te horen dat ik geslaagd was YAY!

Diploma
Het waren vier hele mooie, creatieve en gezellige jaren. Ik heb veel toffe mensen mogen ontmoeten en heb veel plezier gehad in het werk, stages en met mijn mede-studenten. 4 Juli 2016 heb ik mijn diploma mogen ontvangen als bewijs voor deze prachtige jaren van mijn leven, en natuurlijk als begin voor de geweldige jaren die nog moeten gaan komen. 
 
Opleiding(en)
In 2011 heb ik mijn VMBO TL diploma behaald en ben ik begonnen aan een opleiding tot verpleegkundige. Al snel kwam ik er achter dat dit niets voor mij bleek te zijn en ben ik een half jaar gaan uitzoeken wat ik daadwerkelijk wilde gaan doen. Ik heb hiervoor een cursus gevolgd en helaas ik wist het nog steeds niet. Secretaresse leek me wel leuk.. Maar ja fotografie ook wel. Of koken! Maar ik heb geen verstand van spiegelreflexcamera's.. En ik ben moeilijk betreft eten.. Toch maar inschrijven dan voor de opleiding secretaresse. Ik was nog geen 2 weken ingeschreven toen ik een kennis tegen kwam', een insider van het Grafisch Lyceum die mij wees op het Grafisch Lyceum. Met het motto "niet geschoten is altijd mis" heb ik het Grafisch Lyceum benaderd en de intake testen begaan. Tot mijn verbazing kreeg ik een tijdje later een dikke envelop van het Grafisch Lyceum. Ik heb deze kans met beide handen aangenomen en vind het tot op de dag van vandaag nog een goede keus die ik gemaakt heb.
Ik heb het 4 jaar op het Grafisch Lyceum erg naar mijn zin gehad en vond het zo leuk dat ik dus voor mezelf ben begonnen.
En nu.. 23th
De naam is mijn leeftijd op het moment dat ik het bedrijfje gestart ben. De kleur in het logo is alleen zwart. In zwart zitten alle kleuren van de regenboog en symboliseert voor mij dus diversiteit en variatie. 
Middels het contactformulier op de contact pagina ben ik bereikbaar. 
 
 
Iris Franken